top of page
  • Bruksledaren

Älgar på skjutbanan och ett fallande träd...

...fick jag se på dagens tvåmilatur via Bruksleden, Rudgruvan och skoterspåret fram till Ötjärnsvägen. Älgarna var i mitten på skjutbaneområdet vid Rudgruvan vilket jag tyckte var rätt roande.


Glädjen över att faktiskt se älgar på en tur är stor då jag sällan stöter på mer än älgskit trots att jag ofta vandrar i älgtäta skogar.


Turen gick hemifrån centrala Fagersta som vanligt och sen via Semla & Bruksleden, över Vadvägen förbi Rudgruvan sen skoterspåret fram till grusvägen, under riksvägen, in på stigarna mot Ötjärnsvägen och därefter fram till Ötjärns udde där jag var nära att trilla i vattnet när jag skulle över spången som låg helt under vatten.


Precis när jag gjorde i ordning för en brasa så kom en man med hund och pratade en stund. De gick vidare och jag hann inte mer än fylla sotpannan med mat innan en kvinna med sina två hundar kom fram och pratade även hon en stund.


Två trevliga möten, en god lunch där jag invigde dotterns födelsedagspresent: kåsa och bestick. Mycket trevlig present som kommer användas flitigt.


När jag ätit färdigt värmde jag lite vatten till kaffe och hörde ett stort plask bakom ryggen, vände mig om och såg att ett bävergnaget träd fallit precis på andra sidan vattnet i viken.


Hemvägen gick sedan via Gamla Norbergsvägen och Melings.


En skön tur på en ledig torsdag.Video på älgarna mitt på skjutbanan

Dagens tur (kopplar apparna Endomondo + Relive)


75 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page