top of page
  • Bruksledaren

2 tunga mil i blötsnö på Bruksledens etapp 15/23...

... blev det denna lediga lördag. Jag hade för avsikt att gå mellan Älgsjöarna men när jag väl kom fram och såg att det inte var varken spår från skoter, bil eller fyrhjuling och stegen blev tyngre och tyngre - tog jag in mot Bruksledens etapp 15/23 och Lilla Älgsjöstugan.


Väl där grillade jag korv och vilade en stund till brasans värme innan jag begav mig hemåt igen, samma väg som jag gått dit.


Ute mellan sjöarna testade jag mina inköpta Snowfeet (miniskidor med pjäxbindning) men insåg snabbt att underlaget - blötsnö - inte funkade alls och tog av mig dem. Precis då kom en fyrhjulingsförare åkande i hög fart och gjorde ingenting för att sakta in...


Det blev något lättare att spankulera vidare i spåren men kände mig irriterad över den fart han haft förbi mig... Gick i mina egna spår längs Bruksleden fram till Sörbomsbacke där jag gick ut på Vadvägen igen men sen upp på leden längs järnvägen.


Solen hade gassat på rejält och snön smälte snabbt vid Semla. Väl hemma 30 000 steg senare avnjöts kaffe och munk. Fin lördag på er <3


Dagens Relive:

Video från Älgsjöstugan


67 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page