top of page
  • Bruksledaren

Jonhagens naturreservat & Högbyn/Dalarna/Lindbo


10,4 + 2,5 km blev det totalt idag. Det var meningen att maken och jag bara skulle kolla upp Jonhagens naturreservat men efter den besvikelsen vi kände så blev det även en tur upp till Högbyn där vi parkerade bilen och begav oss sen mot Lindbostugan. Saken var den att vi valde en annan väg än Bruksleden dit och hamnade helt fel och passerade gränsen över till Dalarna.

Efter en stund vände vi och följde sedan Bruksledsmarkeringarna fram till Lindbo där vi grillade banan och jag drack kaffe. Ingen mat med oss eftersom det inte var tanken att vi skulle vara ute så länge eller gå så långt så på vägen hem blev det stopp vid Oti för en korv med bröd. Rosig om kinderna efter dagens stormblåsta turer så är det skönt att vara inne igen.

Jag kan tyvärr inte rekommendera Jonhagens naturreservat för att vandra i eftersom det kändes helt galet att dels gå längs med kanterna på en golfbana och därutöver passera golfbanan två gånger. Känns mer som det borde vara förbud att gå där under golfsäsongen.... Dåligt markerad från parkeringsplatserna och utgångspunkterna utöver det.

På vintern dras ju skidspår här och det är mer förståeligt än att tillåta vandring/spankulering under högsäsong. Men nu har vi sett det i alla fall så det känns bra och inga golfare var ju ute idag.

8 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page