top of page
  • Bruksledaren

22 km hajkski, Hotell Lennart och nya vyer


Idag hade jag och dottern friluftsdag tillsammans. Vi började med att ta på oss ryggorna, haka på skidorna över axlarna och gå 7,4 km efter Gamla Norbergsvägen fram till Långtjärnsvägen där vi bytte skor till pjäxor och satte på skidorna. Det var lite klagomål om det ena och det andra tills vi satte på oss skidorna då det lät gladare ;)

Den planerade turen var att svänga vänster vid Morkullberget mot Norberg, men vi valde att istället undersöka den väg som fortsätter åt höger istället. Å vilken tur att vi gjorde det för vi fick se massa nytt!

Ett fint vindskydd som säkerligen tillhörde något jaktlag och längre fram fanns massor av mat åt djuren i olika upphängningar samt ett jakttorn som såg mer ut som en koja med texten: Hotell Lennart! Vi fortsatte en bit fram men valde att vända då det blev trängre och trängre samt massa vatten.

På tillbakavägen stannade vi till vid det fina vindskyddet, gjorde upp eld och grillade korv. Vi tog lite av den ved som fanns där och jag får återgälda den när jag kan. Vi återställde allt efteråt i alla fall så om du som läser detta vet att det är ERT vindskydd så - TACK för lånet <3

Tillbakavägen gick via Ötjärnsvägen och skoterspår fram till Kottmossen där vi så småningom bytte tillbaka till skor och vandrade sista biten hem i slask då solens varma strålar åstadkommit vårflod på sina ställen.

En skön dag tillsammans med en nu trött dotter =) Detta är vad man kan kalla redig friluftsdag för att spåra själv är inte lätt. 7,4 km vandring med skidor/rygga, 13,4 km turskidåkning och sist 1,46 km med packning hem.

Videoklipp från Morkullberget och dagens GPX-filer (väljer att inte lägga upp sista snutten på 1,46 km hem)

13 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page