top of page
  • Bruksledaren

Bergsmansleden/Bruksleden/Klackbergs naturreservat


Efter lördagens 4 mil långa dagstur på Bruksleden så var det tänkt att bli en vilodag igår men efter att varit på kyrkogården i Norberg hos de mina ville maken upp och kolla Blå grottan i Klackberg. Vi bestämde oss för att göra så och parkerade vid Bruksledsmarkeringarna för etapp 15 som går rakt igenom Klackberg.

Här går även Bergsmansleden jämte Bruksledens etapp 24 med start i Klackberg genom naturreservatet och sen via Kolningberg, Västra Djupkärra, Bråfors, Hemshyttan och Söderbärke där den anknyter till Sverigeleden.

Vi strosade runt på gruvområdet och det blev en skön förmiddag och dagen avslutades med en spontanutflykt till Mellanvålen i Karmansbo där jag fick veta att man kan gå runt hela den stora sjön så det vill jag göra någon gång framöver. Otroligt fint ställe.

Här nedanför bjuder jag på lite bilder från gårdagens utflykt till Klackberg. Under en del av bilderna hittar ni länkar (ej klickbara) till olika relevanta sidor med mer matnyttig information. Lägger även några av länkarna under galleriet.

Önskar er en fin valborg och första maj!

http://ekomuseum.se/besoksmalen/klackbergs-gruvfalt/

https://naturkartan.se/sv/vastmanland/klackberg

http://www.lansstyrelsen.se/Vastmanland/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/naturreservat/norberg/klackberg/Pages/index.aspx


74 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page