top of page
  • Bruksledaren

38 km - Malingsbo/Fagersta via Bruksleden etapp 21


Imorse vaknade vi av att gasolen var slut i vagnen, alldeles lagom till jag tänkt gå upp. Jag lämnade maken i Malingsbo och tog min packning och gick Bruksleden hem till Fagersta via värstingetappen 21. Det började med mygg, massa mygg och sen värme, massa värme men jag visste ju att det skulle bli varmt...

Det blev dopp i Örtjärn och Billsjön samt stopp vid Skälsjöarna och Norrtjärn där jag blötte linne och huvud för att hålla mig så sval som möjligt. Det blev flera stopp: såväl 5- som 20-minutare för mat- och vätskeintag. Ägg, mackor, kyckling, bananer om vartannat.

Det som förvånade mig mest idag var att jag inte stötte på en enda människa förrän jag var framme vid Abborrtjärn i Fagersta?!?! Jag var stupsäker på att det skulle vara folk vid varenda vindskydd längs leden idag men icke!

21:an kräver sin energi oavsett om man är vältränad eller inte. Den kuperade terrängen är ju Bruksledens "värsta" och det kommer kännas imorgon men jag var förvånansvärt pigg i benen och inga känningar i knät som jag brukar få. Nu väntar en veckas utbildning och sittande i skolbänk så det känns mer än grymt skönt att ha gått dessa 38 km idag.

Fortsatt trevlig söndagsafton på er.

Galleri 1

Galleri 2

Dagens GPX:
138 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page