top of page
  • Bruksledaren

Nationaldagshajk 16.7 km – Engelbrektsturen/Bruksleden


Igår blev det 14.6 km med Naturpasset omkring Ötjärn. Idag ville jag bara vandra och inte leta kontroller så siktade in mig på Älgsjöarna och skogsvägen däremellan i riktning mot Stora Malmkärra. Följde Bruksleden en bit (skapligt tät vegetation bitvis) och när jag kom till skoterspåret efter skogsvägen ekade makens önskan i huvudet: - Kan du inte kolla var man kommer fram när man följer det? Jag negligerade rösten i huvudet och fortsatte förbi men fick lustigt nog huvudvärk så vände om och tänkte att det får bli skoterspåret hem istället... Men jag kom inte så långt för det visade sig att skoterspåret gick rakt över Lilla Älgsjön och jag tänkte inte simma... Jag ville verkligen inte gå hemåt samma väg p.g.a. huvudvärk så jag gick tillbaka ut på skogsvägen och vidare mot Malmkärra... När jag nått fram till grusvägen vid Malmkärra tog jag fram kartan för Engelbrektsturen och istället för att välja Bruksleden mot Kolningberg gick jag förbi Stora Malmkärra och upp på ledningsgatan, sen ut på skogsvägen som ledde fram till Stora Malmtjärnen och Silvtjärn där jag såg skyltar för Engelbrektsturen. Problemet var att skyltarna var bara tydligt synliga om man kom från Norbergshållet där starten utgår ifrån. Vid Silvtjärn valde jag att gå den långa skogsvägen direkt mot Kolningberg. Huvudvärken vägrade ge sig så jag ringde maken och bad att han skulle möta upp mig i Kolningberg... När jag så kom fram såg jag att det var massor av bilar så skickade ett mess till dottern att de skulle möta upp mig i Klackberg istället. Jag vek in på Bruksleden igen och gick genom gruvområdet i Klackberg där jag märkte att antalet bilar berodde på en orienteringstävling (så jag kunde inte undvika kontroller idag heller;), kom fram vid värmestugan där jag precis hann ställa ner ryggan när maken och dottern kom. Satte mig i bilen och åt resten av matsäcken och drack kaffe medan de traskade upp en sväng till Blå Grottan och kollade lite. Huvudvärken släppte så småningom. Önskar er en fin nationaldag

Dagens GPX (vägen är raaaak mot Kolningberg)1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page