top of page
  • Bruksledaren

27 km, Igeltjärn, Ombenning Dammsjö och Lilla London

Varenda meter var slitsam idag. Orken tröt och jag kände mig nästintill uppgiven när det inte gav med sig. Planen var egentligen att gå till kyrkogården i Norberg, men valde att ta in på Långtjärnsvägen och vända tillbaka hemåt istället.


Oförstående till den utmattande känslan fick pannbenet ta över och tröttheten till trots så ville jag undersöka en väg som kanske skulle ta mig fram till Igeltjärnen som jag försökt nå, men misslyckats, från Oshyttsbäcken tidigare.


Jag tog mig fram till Igeltjärnen men sen var det stopp och jag tvingades gå tillbaka mot Kytjärn istället. Eftersom tröttheten var så påtaglig tänkte jag att jag gör upp eld o fixar käk efter grusvägen istället, men hann bara tänka tanken när några jägare dök upp...


Beslöt mig för att gå vidare en bit och valde att ta in på stigen mot Ombenning Dammsjö, gick till första eldstaden där jag värmde lite ris och kyckling innan jag begav mig hemåt.


Strax innan sopis så tog jag in på det stigsystem som går mot Lilla London, men valde fel stig längre fram vilket resulterade i extra 2 km.... Hjärnan var också trött vilket märktes tydligt.


Slutligen framme vid Lilla London (öppet fält nära Gamla Norbergsvägen där skidspår dras på vintern) tog jag det sista av kaffet och tryckte ett ägg innan jag använde den lilla energi jag hade kvar till att ta mig hem.


Det är ingen skön känsla när det blir så här men jag fick luft, motion och det känns alltid bra efteråt oavsett.


Nu blir det jobb resten av veckan.

Ha det!Dagens rutt på kända vägar och okända stigar


30 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page