top of page
  • Bruksledaren

Det var nära en "Farbror Melker"...

...på dagens lunchtur till Ötjärn. Fagersta Naturskyddsförening har påbörjat upprustningen/utökningen av slingorna runt vattnet och färgerna som tidigare var gulgröna är nu rosalila - åtminstone på de ställen jag gick idag.


Jag visste inte hur spången skulle se ut i viken men jag chansade och till min stora lycka låg där en ny fin spång. Jag gick ut med säkra steg men när jag satte ner foten på ena brädan lyfte den helt då den tydligen lossnat i andra änden vilket inte syntes.


Det var inte långt ifrån att jag hamnade i vattnet med kläderna på och nära en Farbror Melker med andra ord, men lyckades återfå balansen och ta mig över torrskodd till och med. Men gå försiktigt tills de fixat till det som sitter löst! UPPDATERING: Naturskyddsföreningen Fagersta kommer att se över spången imorgon 24/8 <3


Jag följde sedan rosa färg mot min favoritplats där jag jag gjorde upp eld och värmde lite soppa. Det var kylslaget i starten men solen värmde på ordentligt så jag var tvungen att ta av mig en av tröjorna. Men det känns att min årstid är här: som jag älskar dig hösten <3


Jag gjorde mig ingen brådska därifrån utan njöt av utsikten, kaffet och de vackra svanarna en bit längre bort i vattnet innan jag fortsatte följa rosa färg runt och tillbaka ut mot lila.


Efter en stund på rosa slinga så mötte jag precis den person jag suttit och tänkt på vid elden och undrade om hon och hennes hundar kanske var i krokarna. Men nu var det bara en hund och jag fick veta att den andra gått bort i cancer. Vi pratade en stund om lite allt möjligt. Det är alltid trevligt att möta dig P och det känns som Ötjärn har blivit lite av vår "grej" eftersom vi alltid tycks röra oss i området samtidigt.


Hemvägen gick sedan via grusvägen som blockerades av tre fallna träd ut mot Gamla Norbergsvägen, in mot Floravägen och upp förbi PerOls.


Riktigt sköna och avkopplande 12 km trots tejpade knäskålar och fotleder. Nu väntar några jobbdagar innan ledig helg.


Ha en riktigt fin vecka allesammans. <3

Sopplunch vid Ötjärn idag

Dagens rutt på Relive


52 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page