top of page
  • Bruksledaren

Fjärde advent, drev och skott vid Ombenning Dammsjö

Kylskåpssvala 5 grader och 19 km blev det idag den 4:e advent med Ombenning Dammsjö som mål för brasa och lunch. Solen lyste med sin närvaro för omväxlings skull några timmar.


När jag nådde Ombenning Dammsjö och hade gjort upp eld, hörde jag hundar skälla så där intensivt som de gör vid drev och jakt. Skallen blev starkare, kom närmre och det kändes rätt obehagligt med tanke på att de kanske drev mot mig och vattnet.


Jag var beredd fast jag visste ju inte på vad som kanske skulle komma ut från skogen. Ett skott brann av och det kan inte varit långt ifrån mig och efter det blev det tyst som i graven. Jag avvaktade innan jag satte mig ner och åt maten, ifall det skulle hända något mer...


Mindre intelligenta personer hade som vanligt skräpat ner och lämnat till någon annan att städa upp - i detta fallet jag... Tröttsamt är bara förnamnet.


Det förblev lugnt och jag kunde gå tillbaka samma väg utan att stöta på några jägare så det kändes skönt när jag kom ut på Hyppenbenningvägen igen.


Nu väntar jobb i två dagar och med det sagt önskar jag er alla en riktigt god jul och en mysig julafton.


Dagens Relive:


61 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page