top of page
  • Bruksledaren

Fredag den 13:e och 23.7 mörka, blöta km...

...inledde denna semesterdag när jag åkte med maken fram till hans jobb. Där var tanken att gå längs Björnbackarna ut mot Hedkärra, men jag insåg att mörkret hade makten och sikten var lika med noll. Därför tog jag ut på gångbanan upp mot Oti istället och sedan in mot Hedkärra.


När jag kom jämte golfbanan så hade det ljusnat tillräckligt för att se vägen och jag tog in på Bruksledens etapp 15 upp mot Högbyn. Nu hade det börjat regna en hel del och när jag väl nått Abborrtjärn tog jag skydd under tak en stund för att sätta på mig regnkläder.


Planen var att gå mot Lindbostugan nu och undersöka vägen mot Rotsjön, men lusten försvann och jag gick istället över bryggan och undersökte fiskeplatserna och eldstäderna längre ut förbi den långa spången över myrmarken där jag aldrig gått tidigare.


Stället jag stannade vid hade ett vindskydd men eldstaden stod på sidan om. Det hade varit trevligare om eldstaden hade varit framför vindskyddet kan man tycka men gillade stället trots det.


Nu regnade det till och från och byggde därför upp brasan så den skulle tåla en skur eller två. Jag avnjöt kaffe & lussebulle som förrätt innan jag värmde på gårdagens middagsrester i vildmarkspannan: potatisgratäng och kassler med raw slaw och pak choi.


Hemvägen gick via Svartbergsvägen och Fageråsen.

En helt okej tur med tanke på att upptäckarlusten försvann längs vägen någonstans. Men det blir fler turer och vägen försvinner ju inte.


Ha en riktigt fin fredag.


Videoklipp Abborrtjärn

Dagens lunch: kassler, potatisgratäng, raw slaw och pak choi

Åh dagens rutt på 23.7 km


52 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page