top of page
  • Bruksledaren

17 km – Äventyr på nya stigar


Planen för idag var att undersöka nya stigar och jag begav mig mot Lilla London där maken beskrivit hur man kom till Sänkmossen, eller snarare hur han trodde man kom till Sänkmossen därifrån... Jag gick efter beskrivningen han gett mig och när jag väl kom fram till det vägskäl han talat om ringde jag honom och sade att detta inte kändes rätt för stigen till vänster som han beskrivit var högst osäker som stig....

Jag beslöt mig för att gå in där och gick cirka 100 meter innan det tog stopp, vände gick tillbaka ut och fortsatte framåt. Då delade sig stigarna och nu kändes det rätt. Efter några hundra meter såg jag den ena stigen efter den andra till höger med rejäla lutningar upp på en topp. Med tanke på gårdagens smärta så vågade jag inte gå upp där och titta utan fortsatte hålla vänster...

Plötsligt kom jag till en bro som gick över en å och när jag passerat bron väntade ett område med nyskövlade träd av Sveaskog och de låg massor över stigen jag skulle gå... Det var bara att börja leka mänsklig agilitybana och det tog sin lilla tid innan jag kom ut på nästa väg... Tittade på kartan och denna väg fanns inte.... Valde att gå vänster igen och efter ett tag kände jag igen mig. Jag var inte långt ifrån Lilla London där jag startat.

Fortsatte ut på Gamla Norbergsvägen, in mot Ötjärn där jag värmde lunch: kassler och potatisgratäng och njöt av elden en stund innan jag begav mig hemåt via Kottmossen och skoterspåren där.

Nästa gång ska jag undersöka stigarna till höger för att se om jag kommer fram till Sänkmossen. En skön, blöt och lerig tur. Nu är jag redo för en ny arbetsvecka. Önskar er en fin söndag <3

Dagens GPX6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page