top of page
  • Bruksledaren

En sådan där dag när allt går fel...


11.6 km, varav cirka 7 km ren, tung och svettig snöskovandring idag. Med magsjuka i familjen tänkte jag att: jag går där jag vet att det var plogat (sist) och inte överdrivet långt. Begav mig därför mot Ötjärn via Ötjärnsvägen... det var varken plogat på gångbanorna mot Rönningen (de höll på) eller Ötjärnsvägen...

Jag var förutseende och hade snöskorna med. Passerade Rönningen (första villaområdet) och vek in på Ötjärnsvägen där det var plogat fram till förra veckan... Nu möttes jag av några dm snö och tänkte att jag sätter på mig snöskorna för det går nog lättare...

Det gjorde det nog jämförelsevis mot att bara gått i kängorna men för den delen innebar det inte att det var lätt. Svettades som en gris men eftersom jag är envis som en åsna så fanns det inte på världskartan att jag skulle ge upp och vända tillbaka...

Fortsatte kämpa hela vägen fram till min sedvanliga rastplats där det var en halvmeter i snödjup... Gick några hundra meter fram till eldstaden och traskade runt med snöskorna för att få ett skönt "spankulera-runt-eldstaden-utan-snöskor-läge". Jag hade brutit av en hel del döda grenar från en liggande gran och förberett allt för den perfekta elden...

Började gräva efter tändstickor när jag insåg att jag inte hade några med mig (jävla amatör hann jag tänka)... Inte ens tändstålet var med eftersom jag varierar mellan olika ryggor ganska ofta beroende på packning... Tänkte att ja men jag äter väl maten kall då....men det gick inte efter första tuggan...

Packade ihop sur som ättika och elak som en häxa (jag blir sån när jag inte får mat) och valde att gå med snöskorna hela vägen fram till Svedjevägen där jag fixade till packningen, tog av mig snöskorna och begav mig raksträckan hem till centrala Fagersta... Väl hemma var jag fortfarande sur... Gick mot skjulet, fyllde en pulka med ved, skottade fram eldstaden på gården, tände på, tinade upp några kycklingfiléer i mikron, hämtade och grillade dem över elden, tog en öl och kände mig genast lugnare...

En varm dusch och lite kaffe senare känns dagen mycket bättre men fortfarande småirriterad på mig själv.

Fin lördag på er <3

Lunchvideo, GPX, lunchvideo och medvandrare ;P


11 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page