top of page
  • Bruksledaren

Skogsbad...

...har ni säkert hört talas om. Jag vill kalla dagens tur för en skogsdusch istället eftersom det regnade hela tiden. Helt underbart skönt och SPÄNNANDE eftersom jag beslöt mig för att undersöka två helt nya omarkerade stigar.


Stigarna fanns inte ens med på Naturkartan eller Backwater Maps som jag använder mest. Första stigen jag tog in på var precis vid ån vid Melings hyttruin - upp på höjden. Jag har gått in en bit på denna tidigare men aldrig hela.


Det visade sig att jag kom ut på en skogsväg där jag valde att gå så långt jag kom, sen in på en till stig som tog mig fram till jaktskyttevägen (vägen som leder till skjutbanan nära Sänkmossen.


Framme där så gick jag mot Gamla Norbergsvägen men ville undersöka en till stig (inte heller den med på kartorna) som jag också varit in på en bit tidigare men aldrig hela vägen. Här hade jag min misstanke om att jag skulle komma fram vid Långtjärn vilket jag också gjorde.


Min förhoppning var att där skulle finnas en eldstad i den änden av Långtjärn där jag aldrig gått. Förhoppningen krossades för det var sankmark och stigen gick högt upp, långt ifrån vattnet. Fortsatte på stigen fram till avverkningsvägen som jag vandrat på många gånger. Istället för att fortsätta hela vägen ner så tog jag in på ett traktorspår som ledde fram till Gamla Norbergsvägen, svängde in mot Ötjärn där någon i**ot lämpat av en hel soffa. Det är tyvärr mer vanligt än ovanligt har jag märkt... Samlade ihop någorlunda torra kvistar och grenar, gjorde upp eld nära vattnet och fixade lunch och även denna gång kom de mobbande svanparet flygandes och landade en bit bort från mig. I sotpannan värmde jag på lite ris och kyckling som jag smaskade i mig i regnet innan jag släckte elden (lyckades hitta ett hål i isen där jag kom åt vatten) och begav mig hemåt via grön slinga. Jag hade inte bråttom idag så det blev 5 timmar frisk och blöt luft, en skön upptäckartur på 14.7 km. Det finns så otroligt mycket att se och stigar att undersöka.


Fin onsdag på er <3

När stigen man tar in på inte finns på någon karta och man kommer fram där tror är rätt najs. Magkänslan hade dock fel om att hitta en fin eldstad och det slutade med att lunchen inte blev som tänkt: här vid Långtjärn, utan vid Ötjärn av den andledningen.

Och så här såg dagens spännande 14.7 km ut i realtid.


61 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page