top of page
  • Bruksledaren

Snålblåst och jäkelskap


Ja...det skulle kunna vara titeln på en ny Falkenbergsrevy men det handlar om dagens expedition utforskning del 2 runt Ötjärn på 12 km. Allt började bra men när jag skulle dra ut stavarna så krånglade den ena och blev en "Hobbitstav", försökte justera och då låste den sig och blev en "Gandalfstav" till mina 165 centimeter. Jag höll på ett bra tag tills jag snällt fick nöja mig med hobbitvarianten till slut...

Jag gick via vattentornet och Ötjärnsvägen in vid första gröna markeringen vid Ötjärn och hade en bild i huvudet vilken stig jag ville undersöka om den nu var synlig under all nyfallen snö. Jodå, jag såg den och den ledde till den spännande ön som jag sett från andra sidan igår - det var alltså en halvö. Spängerna ut kändes väl inte direkt säkra men jag räknade med att isen skulle hålla de på plats.

Det fanns spår av hare och något annat ut mot ön vilket gjorde att jag kände mig lite alert på vad jag kanske skulle möta när jag gått över vattnet. Väl ute på ön så upptäckte jag att den var ju hur stor som helst! Det blåste isbitar vilket gjorde att jag inte direkt kände för att gå runt hela ön och kolla läget utan valde att göra upp eld vid första eldstaden jag hittade idag.

Jo, göra upp eld ja... Ibland går det mindre bra trots att jag hade torr ved med mig och allt därtill som behövdes för att det skulle gå smidigt... Ingenting gick som planerat. När jag väl fått igång elden och satt kannan vid brasan så märkte jag att jag inte hade någon kaffekopp/kåsa med mig... Skandal men jag löste det genom att hälla vattnet i kaffebehållaren av plast (fick vänta tills det svalnat tillräckligt så inte plasten skulle smälta).

Lagom till jag skulle sätta igång matlagningen (ris och köttfärssås) så hade elden kapsejsat så det var bara att börja om igen... Jag sade högt till mig själv: - Varför gick du ens ur sängen i morse?!!

Men jag var ju tacksam för mitt driv att utforska nya miljöer och områden så jag tog ett djupt andetag och fokuserade. Jag fick mat till slut och jag kommer att återvända hit för att utforska resten av ön senare. I skogen på vägen hem var det hur lugnt och skönt som helst. Ingen som helst snålblåst där inte.

En annan sak som tagit upp en stor del av mina tankar idag är en vän som gick bort alldeles för tidigt i en bilolycka för några år sedan. Idag är det hennes födelsedag så jag dedikerar dagens inlägg och bilder till dig min fina <3 Jag är rätt säker på vad du skulle sagt till mig om dagens utflykt om du kunde: - Du är inte klok någonstans!

Du liksom jag älskade skogen och jag hoppas du har en fin dag i Nangijala <3

Dagens GPX, lunch och filmning av platsen.

13 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page