top of page
  • Bruksledaren

När man gör upp eld och ett rådjur springer över isen


15.5 km blev det idag efter några dagars uppehåll främst på grund av kontinuerlig snöskottning. Tanken jag hade var att gå in vid Långtjärnsvägen vidare mot Persbo och tillbaka hem igen via Gamla Norbergsvägen, men när jag kom fram till sockengränsen Fagersta/Norberg så såg jag en bil och hörde hundar skälla efter Långtjärnsvägen. Tänkte om det var pågående jakt så jag valde att vända tillbaka.

Jag gick in Ötjärnsvägen istället och det har ju liksom kommit mer snö...hade inga snöskor med mig idag så det blev lite kämpigt kan man säga. Men otroligt vackert landskap med träd som hängde tunga över skogsvägen och bildade en lång portal. Jag gick ner där jag brukar för att göra upp eld och fixa sopplunch (eller snarare pulsade ner i en halvmeter nysnö). När jag satt igång brasan såg jag ett rådjur gå över isen och lyckades få till en liten filmsnutt =)

I övrigt lyste djuren med sin frånvaro även om spåren av dem syntes överallt. Väl framme vid korsningen mot Kolarbysjön på hemvägen så slutade skoterspåret och det var bara att pulsa på fram till Rönningen men sen var det plogat hela vägen hem. Möra ben men nöjd själ. Fin söndag på er <3

Rådjur på isen och dagens GPX.
2 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page